Lämpö on hellinyt meitä viime päivinä ja olenkin nautiskellut ja ottanut ilon irti hellepäivistä. Kaikki Rytmirouvan tuntevat tietävät, että rakastan lämpöä ja aurinkoa, ainainen paleleminen unohtuu hetkeksi ja villasukat vaihtuvat varvastossuihin. Kotioloissa auringonkaipuuni aiheuttaa pienimuotoisia ongelmia koska kotitöiden siirto pihalle ei kaikilta osin onnistu. Koti onkin aina kaaoksen vallassa kauniiden kesäpäivien koittaessa ja mitä pidempään hellejakso jatkuu, sitä suurempi sotku sisätiloissa. Tällä kertaa päätin paeta sotkua sukulaisten mökille, varmuuden vuoksi oma aurinkotuoli matkaan ja menoksi!

Mökkielämä on jäänyt minulle vieraaksi ja kuuluu lähinnä lapsuusmuistoihin, kotona on riittänyt tarpeeksi puuhaa ja haaveissa on siintänyt pikemminkin valmiiksi sijattu hotellivuode buffetaamiaisella halkojen ja käpyjen sijaan. Ilmeisesti kuitenkin ikä ja elämän rauhoittuminen ovat tehneet tehtävänsä ja nautiskelin minilomasta mökillä täysin rinnoin. Tosin on mahdollista, että sukulaisten passattavana olemista ei täysin voi rinnastaa oman mökin haasteisiin ja todennäköisesti sukulaiset näkevät vielä pitkään painajaisia aurinkotuolissa kylkeään kääntävästä Rytmirouvasta. Syöminen, juominen ja päiväunet olisivat riittäneet vallan mainiosti mutta muu seurue oli puuhakkaampaa ja kutsu kroketin peluuseen esitettiin heittämällä kylmää vettä kuorsaavan Rytmirouvan rinnuksille. Yllättävän sinnikkäästi pelikaverit jaksoivat kuunnella narinaani eikä luovuttamiselle annettu lupaa, jouduin kiskomaan aurinkotuolin strategiseen paikkaan keskelle rataa, jotta sain levättyä aina lyöntivuorojeni välissä.

Yllättäen mökkiaktiviteeteista löytyi myös laji, joka sai jopa laiskottelevan Rytmirouvan innostumaan. SUP-lauta oli tuttu vain lehtien sivuilta ja kavereiden somejulkaisuista, mutta nyt pääsin testaamaan kapinetta mökkijärvellä. Ennakko-odotukset eivät olleet järin suuret ja tunnetusti huono tasapainoni ei antanut odottaa kummoisia tuloksia, auringon lämmittämä linnunmaitoa muistuttava vesi ja kohtuullinen uimataitoni kuitenkin ratkaisivat asian ja päätin kiivetä laudan päälle. Ohjeet olivat hyvin selkeät eikä tulkinnan varaa jäänyt: jalat haralleen ja mela käteen! Enemmän hyötyä kuitenkin oli toisaalta annetusta neuvosta, jossa kehotettiin vertaamaan lajia melko hyvin hallitsemaani lasketteluun. Lajeilla tuskin on mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta mielikuvat ovat tunnetusti tärkeitä ja sain paljon kaipaamaani itseluottamusta. Yllätyksekseni homma oli helppoa kuin heinänteko eikä veteen kellahtamista tapahtunut lainkaan. Innostuin kauhomaan ympäri järveä laudalla ja seuraavana päivänä jatkoin harjoituksia. Siihen nähden, että yleensä arvostan liikkuvien lajien tarkoituksenmukaisuuden melko korkealle, tuli yllätyksenä että suppailin innolla ympäri ropakkoa ilman päämäärää. Paikasta A paikkaan B liikkuminen on minulle luontevaa ja muu tuntuu turhalta, mutta tällä kapineella kestin tilanteen hienosti.

Vuorokauden mökkiloma oli vasta harjoittelua ja alkusoittoa tulevalle ja mökkeily jatkuu ystävien seurassa vielä muutaman päivän. Olosuhteet muuttuvat pykälää askeettisemmiksi ja kyljen kääntely aurinkotuolissa vaihtuu käpyihin ja halkoihin, uskon kuitenkin selviäväni siitäkin mainiosti, varsinkin kun seura on mitä parhainta.